Ga naar inhoud

Link met de European Academy of Childhood Disability

De European Academy of Childhood Disability (EACD) is de academische vereniging van professionals werkzaam met kinderen met beperkingen in heel Europa.

De EACD heeft in veel aangesloten landen een nationale tak, waarvan de DACD de Nederlandse tak is. Mattijs Alsem is de national coordinator van de EACD in Nederland. Met vragen met betrekking tot de EACD of DACD kunt u zich tot hem wenden.

Website: www.eacd.org
Twitter: @eacdtweet

Doelstelling EACD

De European Academy of Childhood Disability (EACD) is de wetenschappelijke vereniging van professionals werkzaam met kinderen met beperkingen in heel Europa. De EACD heeft als doel om onderzoek en onderwijs met betrekking tot de zorg voor kinderen met een beperking in Europa te verbeteren. Hiertoe organiseert de EACD een jaarlijks congres. De EACD is op haar beurt weer gelinked aan de International Alliance of Academies of Childhood Disability (IAACD). De IAACD is het samenwerkingsverband tussen de American Academy for Cerebral Palsy and Developmental Medicine (AACPDM), de Australian Academy of Cerebral Palsy and Developmental Medicine (AusACPDM) en de EACD Vanuit de IAACD word eens in de drie jaar een gezamenlijk congres georganiseerd met een van de Academies

EACD Congres

Om de doelen van de EACD te bereiken wordt een jaarlijks wetenschappelijk congres georganiseerd.

In 2021 zal het congres virtueel plaatsvinden, verdeeld over 4 dagen in mei en juni. Op de website van de EACD kunt u meer informatie vinden. Het thema van de meeting in 2021 is: Childhood Disability in a Changing World. Er zal een focus zijn op de gevolgen van de COVID pandemie voor kinderen met een beperking en hun gezinnen. De thema’s voor de vier dagen zijn:

  • 20 May 2021: Childhood Disability in the Era of COVID-19
  • 27 May 2021: Care, Research and Innovation, the new Landscape of User-professional Partnership
  • 3 June 2021: Global Partnerships: opportunities and challenges
  • 10 June 2021: The Future of Childhood Disability

In 2022 vindt het jaarlijks congres plaats in Barcelona, met als thema “Networking knowledge into action”. Op de website van het congres kunt u meer hierover lezen.

Tijdens het jaarlijkse DACD congres wordt een terugkoppeling gegeven van de belangrijkste thema’s van het EACD congres.

Educational website EACD

Om de kennisuitwisseling verder te bevorderen heeft de EACD een educational website. Doel van deze website is het bundelen van kennis en scholing over onderzoek met betrekking tot childhood disability. Er zijn bijvoorbeeld video’s te bekijken van lectures, onder andere van Em. Hoogleraar Jules Becher over het in kaart brengen van needs, en diverse andere lezingen en voordrachten van gerenomeerde wetenschappers. Ook de IAACD heeft een Knowledge Hub waar veel informatie te vinden is over childhood disability.
Terug naar boven